Wat maakt een goede buurt?

20190710-Goos Makelaardij_9339_AS

Wanneer u een huis gaat bezichtigen, doet u hoogstwaarschijnlijk eerst onderzoek naar de buurt. Is de buurt veilig, zijn de hoognodige winkels in de buurt, zijn er voldoende parken in de buurt? En hoe zit het eigenlijk met de buurtbewoners? En zijn de tuinen en huizen in de omgeving van de woning goed onderhouden? Over het algemeen kan een goede buurt worden gedefinieerd als een veilige, hechte gemeenschap met goede voorzieningen en voldoende groene ruimtes, waar bewoners trots op zijn en graag willen wonen. In dit artikel gaan we dieper in op wat een buurt nu prettig maakt om te wonen.

Wat maakt een goede buurt? 6 gebiedskenmerken

Zoals we hierboven al schreven wordt een buurt gedefinieerd als een hechte, veilige gemeenschap die voorzien is van allerlei soorten voorzieningen. Vergeet echter niet dat niet iedereen hetzelfde belangrijk vindt. Een goede buurt is voor veel huizenkopers een belangrijke factor, en dat is niet zo gek. Het huis dat u gaat bezichtigen kan nog zo mooi zijn, maar als de buurt niet is zoals u gewenst had, is de kans groot dat u niet optimaal van de woning geniet.

De volgende 6 gebiedskenmerken maken een buurt tot een goede buurt.

  1. Locatie
  2. Veiligheid
  3. Buurtbewoners
  4. Voorzieningen
  5. Buurtkwaliteit
  6. Groene ruimtes
  7. Woningkwaliteit

wat maakt een goede buurt goos

1. Locatie

De locatie is een van de belangrijkste kenmerken. Als u geen prettig gevoel krijgt wanneer u uit het keukenraam naar buiten kijkt, is de locatie van uw woning misschien niet exact wat u wilt. U kunt uw huis geheel naar smaak aanpassen, en uw eigen tuin. Echter kunt aan de locatie van een woning niets veranderen. Des te belangrijker dus dat deze geheel naar wens is.

2. Veiligheid

Voelt u zich veilig in de buurt waarin het huis staat? Een buurt waar mensen zich veilig voelen is essentieel voor het welzijn van de bewoners. Hierbij denken we niet alleen aan afwezigheid van criminaliteit, maar ook aan voldoende straatverlichting en zichtbaarheid van politie en buurtwachten.

3. Buurtbewoners

Een goede buurt wordt gemaakt door de mensen die in deze buurt wonen. Het is belangrijk dat er een gevoel van gemeenschap en samenhorigheid is tussen de bewoners. Dit kan worden gestimuleerd door buurtactiviteiten te organiseren en door openbare ruimtes te creëren waar mensen elkaar kunnen ontmoeten.

4. Voorzieningen

Goede voorzieningen zoals scholen, supermarkten, gezondheidscentra en openbaar vervoer zijn belangrijk voor de levenskwaliteit van de bewoners. Een buurt waar deze voorzieningen aanwezig zijn, is aantrekkelijker om in te wonen.

5. Groene ruimtes

De kwaliteit van de woningen in de buurt is ook belangrijk. Dit omvat niet alleen de fysieke kenmerken van de woning zelf, maar ook de beschikbaarheid van huisvesting die betaalbaar is voor de bewoners.

6. Woningkwaliteit

Groene ruimtes zoals parken en speeltuinen zijn belangrijk voor de gezondheid en het welzijn van de bewoners. Ze bieden ruimte voor ontspanning en recreatie, en dragen bij aan een gevoel van verbondenheid met de natuur.

Belang van een aantrekkelijke buurt

Een aantrekkelijke buurt met mooie straatjes, groene parkjes en mooie gebouwen maakt het wonen echt prettig. Als u rondloopt in zo’n buurt, voelt u zich meteen goed. Het is fijn om te zien dat alles goed wordt bijgehouden en er netjes uitziet. Een mooie buurt maakt ons gelukkig en trots. Bovendien zorgt het ervoor dat we makkelijk contact maken met onze buren en ons verbonden voelen met de buurt.

Meer weten over een goede buurt?

Meer weten over de gebiedskenmerken die een buurt tot een goede buurt maken, of hulp van een aankoopmakelaar in Apeldoorn nodig bij het bezichtigen van huizen die te koop staan in Apeldoorn? Neem gerust contact op voor meer informatie door uw vraag en contactgegevens achter te laten in het contactformulier. Vervolgens komen we zo snel mogelijk weer bij u terug met meer informatie. We vertellen graag over de mogelijkheden.